вівторок, 13 жовтня 2020 р.

 

         14 жовтня у День Покрови Пресвятої Богородиці наша держава також відзначає День українського козацтва та День захисника України. Свято Покрови є символічним і несе у собі багато українських традицій. Його походження пов’язане із чудесною появою Богоматері у Влахернському храмі. В усі часи запорозькі козаки вважали святу Покрову своєю покровителькою і заступницею. Хоругви із зображенням Покрови вони брали із собою в походи, церква, що знаходилася на Січі обов’язково носила назву Покрову Божої Матері. Не випадковим є зв'язок цього свята із святом українського козацтва, адже саме на Покров 1641 року відбулася вирішальна битва козаків проти турків.

Також день 14 жовтня був символом зустрічі осені із зимою і означав завершення усіх польових робіт і початок періоду весіль. Вважалося доброю традицією і надзвичайно сприятливим для молодят зіграти весілля саме на Покров.

   До цього свята в бібліотеці оформлено книжкову виставку «Козацькому роду – нема переводу»,яка вміщує в собі «Історію Запоріжських козаків» Д.Яворницького «,Оповідання про славне військо Запорозьке низове» .А Кащенко «Розповіді про українських козаків» та інші цікаві викладки.







Немає коментарів:

Дописати коментар